sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ystävyyskakku, Hermanni

Saimme tuossa muutama viikko takaperin ystävältämme taikinajuuren, josta sitten saimme itse "kasvattaa" uuden kakun. En ollut aikaisemmin moisesta kuullutkaan ja ihmettelin, että mitä siinä tulee tehdä, mutta ohjeita noudattamalla ymmärsin mistä oli kyse.

Eli, siis kakun alkua ei varsinaisesti voi tedä itse, koska periaatteena siinä on, että saat sen joltain ystävältä (siitä nimitys: ystäväkakku) ja siitä teet sitten oman kakun. Huom! Kakku lisääntyy tiuhaa tahtia. :D





ohjeet, kun saat Hermannin alun:
1. päivä: tänään sait Hermannin. Kaada se kulhoon.
2. päivä: Hämmennä Hermannia 2-3 kertaa päivässä.
3. päivä: Hämmennä kuten eilen.
4. päivä: Hermannilla on nälkä. Anna hänelle 2 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2 dl maitoa
5. päivä: Hämmennä taas 2-3 kertaa päivässä.
6. päivä: Hämmennä vielä.
7. päivä: ja vielä
8.päivä: ja vielä
9. päivä: Hermannilla on taas nälkä. Anna hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa Hermanni viiteen samankokoiseen osaan. Jaa neljä osaa ystävillesi tämän reseptin kera. Yhden osan pidät itselläsi. 
10. päivä: Hermannilla on jälleen nälkä. Nyt hän saa ruokaa viimeisen kerran. Anna hänelle:
1dl rypsiöljyä
2 tl kanelia
2,5dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 omenaa raasteena
1 tl suolaa
100g suklaata rouhittuna
1 tl leivinjauhetta
100g pähkinöitä (voi jättää pois)
1 tl soodaa
Sekoita ja kaada korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan ja paista 170 asteessa vähintään tunti.
Oletteko kokeilleet?
- Clara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti